Meldkamer & ambulanceposten

Laag- en middencomplexe ambulancezorg (Medium Care)

Team Medium Care werkt met 96 enthousiaste professionals en het team is nog steeds groeiend. Het Team Medium Care is met 20 Medium Care ambulances gestationeerd aan de Karperweg in Amsterdam. Het team verzorgt het laag- en middencomplexe ambulancevervoer binnen Amsterdam-Amstelland. Dit zijn bijvoorbeeld overplaatsingen vanuit ziekenhuizen of andere zorginstellingen, huisartsenpresentaties van patiënten naar de SEH of bewaakt vervoer van cardiologiepatiënten met een hartmonitor. Het team Medium Care is ook opgeleid om psychiatrische patiënten te vervoeren. Dit vervoer betreft acute psychiatrie of overplaatsingen binnen psychiatrische instellingen.

Het Medium Care team is tevens inzetbaar als First Responder bij bijvoorbeeld reanimaties en er kan assistentie worden verleend aan zowel de ALS en de Rapid Responder. De Medium Care ambulance kent geen spoedvervoer. Dit maakt dat er altijd net even wat meer tijd en aandacht geschonken kan worden aan onze patiënten. Veelal zijn dit ouderen en/of chronisch zieken. Zeker als je een wat langere rit hebt (we rijden door het hele land) merk je dat onze patiënten dat extra beetje aandacht zeer waarderen.

Meldkamer Amsterdam-Amstelland

De meldkamer van Amsterdam-Amstelland is gevestigd in het Hoofdbureau van Politie te Amsterdam. Daar werkt een team van 40 enthousiaste verpleegkundig centralisten en dispatchers om al het ambulancevervoer in de regio Amsterdam te coördineren. Dit proces beslaat 24 uur per dag en we verwerken rond de 375.000 calls per jaar. Werken op de meldkamer Ambulancezorg in Amsterdam is druk en dynamisch, maar bij ons is geen dienst hetzelfde en je maakt altijd wat mee!

Post Amstelveen

Team Amstelveen is een team dat bestaat uit enorm gemotiveerde ambulancechauffeurs en ambulanceverpleegkundigen. Op dit moment bestaat het team uit 44 teamleden. In het team zijn duo functies bij het Mobiel Medisch team of als OvD-G (officier van dienst geneeskundig) populair. Samen werken wij er hard aan om de best denkbare zorg aan onze patiënten te kunnen bieden. Dat doen wij door te leren van en met elkaar en door er samen de schouders onder te zetten. Niet alleen de zorg voor de patiënt, maar ook de zorg voor elkaar als collega’s is belangrijk in team Amstelveen.

Post Hoofddorp

Ambulance Amsterdam-Kennemerland (AAK) is een onderdeel van Ambulance Amsterdam in Hoofddorp. De post behoort tot de Regionale Ambulancevoorziening Kennemerland en wordt daarom ook aangestuurd door de Meldkamer Ambulancezorg Noord-Holland. De post bestaat uit ongeveer 45 mensen. De post heeft één opkomst locatie aan de Jacobus Spijkerdreef in Hoofddorp en 1 voorwaardescheppende locatie in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp.

Het HART is een specialisatie binnen het team van post Hoofddorp. Teamleden met deze neventaak worden ingezet bij chemische en nucleaire en bacteriologische (CBRNE) incidenten met slachtoffers.

Het team beschikt over OVDG’s (Officieren van Dienst) deze worden ingezet via de GHOR Kennemerland bij grotere incidenten. Zij draaien een piketrooster samen met de partners in de RAV Kennemerland.

Post Noord

Post Noord is de nieuwste post van Ambulance Amsterdam. De post is gelegen naast de SEH van het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam Noord. Er is een garage bestemd voor 7 ambulances, er zijn goed bemeten werkruimtes en kleedruimtes, een instructieruimte en een mooi dagverblijf met dakterras. Het werkgebied van Post Noord is groot. We verrijden ritten in Noord, de rest van de stad Amsterdam. Team Noord is een team met een goede spirit, waar hard gewerkt wordt waar we elkaar zo goed mogelijk ondersteunen indien nodig.

Post Oost

Ambulanceverpleegkundige in de stad Amsterdam  is een buitengewoon dynamische, afwisselende functie. Amsterdam is een veelzijdige multiculturele Europese hoofdstad  met tal van evenementen, veel toeristen en  een bruisend centrum. Standplaats Amsterdam Oost is gelegen aan de rand van het bruisende centrum waar het werken in de grote stad afwisselend gebeurt met inzetten in het multiculturele Zuid-Oost. Dat vraagt veel van een ambulanceverpleegkundige, maar je krijgt een baan die volop ruimte biedt om te leren en te groeien als professional. 

Post Purmerend

Team Purmerend maakt onderdeel uit van de regio Zaanstreek-Waterland en bestaat momenteel uit 43 Ambulanceverpleegkundigen en -chauffeurs. Regelmatig wordt er samengewerkt met team Zaandam en met collega’s in Noord-Holland Noord. Vanuit Purmerend wordt dit team ook ingezet op de voorwaardenscheppende post in Monnickendam. Innovatie en ontwikkeling is een speerpunt binnen dit team; als eerste testen ze vaak materialen en organiseren postgebonden scholingen. Door de ligging van de locatie is samenwerking met ketenpartners en multipartners belangrijk (Brandweer, KNRM, Waterlandziekenhuis, AED groepen).

Post West

Post West grenst aan het OLVG West. Vanuit deze locatie levert een enthousiast team van 42 professionals zorgverlening in groot Amsterdam (het centrum, Amsterdam West en het gebied Sloterdijk). Hiervoor heeft het team 7 ambulances tot hun beschikking. Post West is één van de drukste posten van Ambulance Amsterdam. Naast het mooie werk in de zorgverlening, is er ook tijd voor ontspanning. Zo wordt er vier tot vijf keer per jaar een personeelsuitje of borrel met het team georganiseerd.

Post Zaandam

Post Zaandam is het grootste team van Ambulance Amsterdam en bestaat uit 55 enthousiaste ambulanceprofessionals die met 8 ambulances zorgverlening leveren. De standplaats ligt in het mooie Burgemeester in ‘t Veldpark. Het team Zaandam werkt in de zorgverlening veel samen met het team Purmerend. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de ambulancezorgverlening in de regio Zaanstreek-Waterland. Als een groot team en een divers werkterrein jou aanspreekt, ben je bij post Zaandam helemaal op je plaats.

Post Zuid

Op post Zuid werken ambitieuze professionals. Veel teamleden hebben nog een neventaak binnen de organisatie, zijn gespecialiseerd, of volgen een gespecialiseerde opleiding. Dit geldt zowel voor de ambulanceverpleegkundigen als de ambulancechauffeurs. Naast ambulancezorg levert dit team ook gespecialiseerde zorg. Denk aan IC transport en Medium Care interklinisch couveuse transport. Er wordt nauw samengewerkt met de IC afdelingen van het AMC en VUmc bij het transport van de neonaten, kinderen en volwassenen die intensieve zorg behoeven.